Skip to content

Únikovka v iQLANDII

Cílem bylo vytvořit opravdu jednoduše únikovku. Cíl byl splněn tak napůl protože v reálu se to hraje jinak než online. Nicméně na fyzikálním Elixíru v únoru ukázal Pavel Jirman i své, řekl bych přehledné postupy, tak se i na jeho setkání podívejte, pokud chcete dělat únikovku v Prezentacích Google. A pokud si pak chcete hrát s dětmi venku nebo ve škole, určitě nevynechte Actionbound, o němž se rozhovořil Pavel Hodál.

A teď už ta prosincová únikovka z iQLANDIE

Zde si můžete spustit naši únikovku v iQLANDII (nebo přes přiložený QR kód):

https://docs.google.com/drawings/d/19JcTZOotpk9cIv_xqFeyfoqbZ8PmN7xkJAFSxTKupTM/edit?usp=sharing

Nejlepší by bylo, kdybyste mohli hrát osobně, ale pokud ji berete pouze jako inspiraci, tak se dá řešit i doma. Něco zvládnete najít na internetu a něco možná odhadnete. Zbytek najdete v nápovědách.

A jak to vzniklo?

Na Google disku jsem si dal vytvořit nový Nákres. Do něj jsem vložil fotku iQLANDIE a objekty s odkazy.

Na Flippity.net jsem si udělal kopii tabulky pro hru Scavenger Hunt a postupoval podle návodu /opravdu vřele doporučuji podle něj jít, např. ohledně publikování na webu 🙂

Jako zpestření jsem na LearningApps.com vytvořil aktivitu na délkové míry. Aktivitu jsem udělal podle úvodního tutoriálu tak, že jsem v galerii našel jednu, co se mi líbila (přiřazování dvojic kartiček) a dal ji duplikovat do své aktivity a jen jsem změnil obsah.

Pokud tyto relativně jednoduché kroky zvládnete, můžete si s dětmi zahrát taky. Nejvíc času asi nakonec zabere tvorba samotné hry na Flippity.

1 thought on “Únikovka v iQLANDII

  1. Pingback: Online hrátky do výuky 24. 3. 2021 – Elixír do škol – Digicentrum Liberec

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..