Skip to content

Vánoční ozoboti a vyrábění v iQFABLABU

Prosincové setkání můžeme považovat za jedno z nejpovedenějších. Může za to jednak obsah, jehož vrcholem byly super ozobotí hrátky s Lenkou Novákovou. K atmosféře Vánoc pak přispělo vyrábění svítících koulí z 3D tištěných vloček. Těší mě i zájem o setkání, kdy devět účastníků přišlo a dalších osm se omluvilo. Všem patří velký dík, že neváhají vynaložit nějaký čas se alespoň ozvat. A poděkování patří vám všem, co s námi tu káru Elixíru tlačíte dál. Je čím dál lehčí, když na to nejsme sami.

Lenka je velice kreativní člověk. Podobně, jako řada z nás, používá ozoboty ve výuce, ale nyní neváhala jít ještě dál a přišla se s námi podělit o další nápady. Jedním z mnoha bylo seznámení s polským puzzle online. Následovaly hrátky na tabletu se stránkami Richarda Borna, kde byly aktivity pro ozoboty. Zlatým hřebem programu však byly dvě vánoční aktivity – blikající vánoční stromek na stůl a kreslení vánočního stromku jezdícím ozobotem.

Vánoční stromek si vyrobíme pomocí tavné pistole, kdy hmotu nanášíme na papírový kornout, který pak vyndáme. Dovnitř strčíme naprogramovaného ozobota, který bliká různými barvami i různě rychle.

Kreslení s ozobotem je známá aktivita. Pěkně to funguje, když je kolem tma a my pohyb ozobota zachytíme dlouho expozicí. Lenka to vyšperkovala tím, že ozobot jel, přičemž kreslil větve stromku, nahoře se zastavil a blikal jako vánoční hvězda a pak dokreslil druhou polovinu stromku. To by však nebyla Lenka, aby nešla ještě dál a vyrobila PFku.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..