Skip to content

Cilka Krejcarová: koláže fotografií

V září jsme měli možnost vyzkoušet online fotoeditory a také došlo na tvorbu koláží. Cilka nás tehdy upozornila, že s tím má velmi dobrou zkušenost. Sdílíme tedy dál její postřehy:

Nejprve jsem si stáhla aplikaci Fotor pro PC i pro mobily a v obou případech zjistila, že je to "nic" oproti aplikaci Fotografie koláž (tu aplikaci mám ráda a v mobilu ji využívám).

Ale nenechala jsem se odradit a zjistila, že přímo na netu se mohu zdarma zaregistrovat na www.fotor.com. Mám sice bez placené verze jen omezené možnosti, ale pro mě jako neprofesionála je to NAPROSTO DOSTAČUJÍCÍ. Mohu editovat fotky, tvořit koláže a ještě celé plakáty (podobně jako např. v Canva.com - tedy infografiky). Tenhle způsob v počítači mě naprosto uchvátil a tak jsem vytvořila několik koláží z prací mých žáků.

To bylo tak, že v loňském školním roce v rámci distanční výuky v RPP (odpoledky zaměřené na výpočetku) dělali žáci WordArt alias Tagul vulgo Slovní mraky ☁☁😀. Vzešlo z toho hodně dobrých obrázků (děti tvořily z připravených šablon a pak si dělaly i svoje vlastní šablony), a tak jsem si s nimi dnes v koláži pohrála. Výsledky posílám v příloze.

Vyzkoušela jsem klasické šablony:

zábavnou (funny) šablonu:

dále šablonu "photo stitching":

a její druhý formát

no a dokonce jsem použila i uměleckou šablonu (pak jsem zkusila i něco z fotek, což už se skoro rovná plakátu či té infografice):

a ještě jedna klasika, co jsem si neodpustila 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..